Z Indie, až k nám do kuchyně

6 listopadu, 2019

by — Posted in Služby

Mnoho bylinek a prapodivných rostlinek, které mají sídlo v cizině, získalo velkou oblibu i u nás. Není tak jinak i u Psyliia, které pro změnu má skvělé účinky nejen v kuchyni, ale především při redukci hmotnosti. Co vlastně je tato prapodivná hmota, která nám tolik pomáhá? Těžko by někdo řekl, že se jedná o rozemleté osemení jitrocele indického a jeho sílu již přes dva tisíce let využívá indická ajurvédská medicína. O to víc můžeme být překvapeni, že v kombinaci s pouhým vajíčkem a kořením, vytvoříme velmi chutné bagetky, které jsou nejen velmi chutné, ale zároveň zdravé a pěkně nadýchané.psyllium

Jak funguje tento produkt?

Vcelku velmi jednoduše. Pokud si zakoupíme kvalitní produkt, což není problém v obchodech se zdravou výživou, lékárnách či si pořídíme Psyllium Nakličeno, tak nám již postačí nějaká tekutina. Jitrocel totiž za její pomoci nabobtná a vytvoří hustý gel. V podstatě tak zvětší svůj objem a to mnoho násobně. Vzhledem k tomu, že se jedná o vlákninu, kterou tělo potřebuje, tak skutečně se dá skvěle zařadit do redukční diety jako správný doplněk stravy. Velmi důležité je, pokud ho budeme používat, tak skutečně tělu dodat co nejvíce tekutiny. Aby bylo Psyllium dostatečně účinné, tak je doporučeno jej užívat tak půl hodinky před jídlem, tím dojde k nejlepšímu pročištění. Navíc svým způsobem zaplní žaludek, díky tomu tolik nebudeme pojídat velkých porcí a tím přirozeně se to odrazí na hmotnosti.
Jeho účinky:jitrocel indický

  • Snižuje cholesterol a také plynatost, pokud někdo trpí nadýmáním.
  • Pomáhá udržovat správný krevní tlak, hyperglykémii a je dobrý při průjmech.
  • Usnadňuje správné vyprazdňování a vláknina, která je zde obsažená tak pomáhá pěkně pročistit střevní stěny od zbytků potravy.
  • Je to správná prevence proti rakovině tlustého střeva a také pomáhá při onemocnění s hemoroidy či análními prasklinami, což je při vyprazdňování velmi bolestivou záležitostí.

Psyllium není nijak výstřední ani vůní ani chutí, díky tomu jej lze snadno konzumovat a to i například přidáním do polévek, dezertů nebo jogurtů. Fantazii se meze rozhodně nekladou.